fredag, august 20, 2004

nye skule

jojo, da har jeg da begynt på Bryne vgs, allmenfaglig påbygg, går i klasse 3påa sammen med Elisabet, 3 stabile gutter (2 som kommer og går litt og en som aldri har komt, kanskje er han i syden...hvem vet...) og en over 20 jenter. Jeg føler det enkelt og greit at jeg er tilbake på ungdomsskolen. På en måte litt iallefall, så mange forskjellige folk med forskjellige bakgrunner. Bare det at folk sitter å småsnakker i timene mens læreren snakker er høyst uvanlig for meg og litt irriterenes. Når det gjelder dialekten sier min dialektgehør meg at jeg allerede har lagt over til å snakke mer jÆrsk, og det er vel derfor jeg nå skriver på bokmål. Litt usikker i min egen dialekt, enormt usikker faktisk. Sykt så fort den forandrer seg, og hvor lite jeg klarer å holde fast på den uansett hvor mye jeg vil. Nå går det i alle fall i rett retning. Problemet me å skrive blir skal jeg skrive æg eller eg, d elle dæ, det hele blir litt forvirrendes, med tanke på at jeg antakeligvis sier noe slik som äg og dä men det er i allefall stress å skrive. Og min tidligere begeistring for sunnmøre dialekter som dempet seg litt etter en utrolig kjedelig tegneteknikk lærer i fjord som snakket søvndryssende sunnmøredialekt har dempet seg enda mer ettersom vi har to sunnmørelærere nå. Ikke det at det er noe veldig i veien med disse to, selv om hun sk-læreren virker litt rar, så må jeg innrømme at den måten de snakker på ikke er så veldig fin. Spesielt ikke når jeg hørte hvordan de sa Morten. Vi sier jo Mårten med skarre-r og å-lyd mens de sa Morten med rulle-r og o-lyd. Så nå må vi mobbe sjøpølså litt.

Og sånn ellers virker lærerene ganske greie, fagene virker ok nok (noe som forsåvidt har alt med lærerene å gjøre) , klassen som jeg etterhvert har blitt litt mer kjent med (selv om vi etter rektors mening er for store til å bli kjent) virker greie nok og det er veldig greit å kunne gå ned til Bryne sentrum i pausene, du føler deg ikke på en øde øy som du gjorde på Forus. Jeg føler meg for øvrig veldig liten og barnslig i klassen. Mange er et år eldre enn meg, men hovedpoenget er at de andres liv er mer jobb, type, gå ut i helgene. Mitt liv er mer teater, karate, kirka. Liker for såvidt mitt liv utrolig godt, så jeg skal ikke klage, men de andre lever på en måte i en annen verden enn meg føler jeg av og til.

Når det gjelder bøker er dette litt stressete. Jeg var ganske fornøyd de to første dagene, jeg hadde kjøpt alle bøkene brukt i en bokhandler. Supergreit å kunne kjøpe brukte bøker der, det er en sånn Bryneting å gjøre, så slipper vi alle telefonene og timene sittende i langgata. Men jeg er ikke så fornøyd med bøkene nå da. Spanskbøkene og antakeligvis matteboka har jeg kjøpt feil, så det var 500 kr rett i vaksen, pluss at nå må jeg kjøpe de på nytt igjen nye, og det blir iallefall dyrt.

Sånn ellers prøver jeg å få meg en jobb, men skal i helga jobbe i kongeparken. Sorry hvis dette innlegget ble sinnsykt kjedelig, synes selv det ble det, fordi jeg holder akkurat nå snart på å sovne i stolen. Lurer på om du klarer å se på det jeg har skrevet at jeg selv var veldig trøtt og synes det var veldig kjedelig å skrive dette. Lurer på om dere hadde sett et mer sprudlende innlegg hvis jeg hadde følt meg mer sprudlende når jeg skrev det. Ikke godt å si.

Ingen kommentarer: